Deployteq specialist

Deployteq specialist

Ben jij op zoek naar hulp met jouw e-mailmarketing en marketing automation? En gebruik je ook nog eens Deployteq? Of wil je Deployteq gaan gebruiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Al sinds 2010 werk ik met heel erg veel plezier met Deployteq. Deployteq was tot de naamswijziging in 2022 ook wel bekend als Clang of CanopyDeploy. Je kunt mij jouw werkzaamheden in Deployteq laten uitvoeren. Ook kan ik jouw team coachen in hoe je het programma het beste kunt gebruiken.

Deployteq, zeker mijn favoriet

In mijn carrière heb ik al met diverse softwarepakketten mogen werken. Maar eigenlijk is mijn grootste liefde nog steeds mijn eerste liefde. In dit programma kan ik mijn ei vaak het beste kwijt omdat ik het hele pakket op mijn duimpje ken. E-mails bouwen, systemen koppelen, flows inrichten, templates ontwikkelen, selecties maken, scripts programmeren en analyserapporten uitdraaien. Dit pakket heeft alles wat ik in de meeste gevallen nodig heb. Met al mijn jaren ervaring heeft dit pakket voor mij geen geheimen meer. Het is bovendien het meest gebruiksvriendelijke e-mailmarketing en marketing automation programma dat ik ken.

Snel naar:

Uitgebreide CRM-opties

Deployteq is uitermate geschikt om als CRM in te zetten. In de software kun je vrij eenvoudig een zogenoemd 360-graden-klantbeeld creëren. Daarmee kun je inzicht krijgen in je klanten. Om zo de juiste vervolgacties voor je klanten te bepalen. Je kunt uiteraard standaard klantvelden zoals voor- en achternaam en e-mailadres bijhouden. Daarnaast kun je ook zelfgekozen klantvelden aanmaken. Hierin kun je dan de meest diverse data die je maar kunt verzinnen ook aan je klanten koppelen. Verder kun je ook nog data opslaan bij je klant op campagneniveau, of via het ingebouwde datamodel. Daar kun je dan ook weer connecties leggen tussen verschillende tabellen, om zo tot nog meer inzichten te komen.

Screenshot van de uitgebreide opties in de CRM-module van Deployteq
Heel veel informatie in de diverse onderdelen in het CRM van Deployteq

Eenvoudig selecties maken en doelgroepen selecteren

Door het aanmaken van een profiel kun je eenvoudig via drag-and-drop een klantprofiel bij elkaar klikken. Zo kun je precies de klanten selecteren die jij voor je volgende campagne nodig hebt. Filter bijvoorbeeld op basis van groepen, imports of specifieke eigenschappen. Alle data die je van je klant hebt, kun je gebruiken om op te selecteren. Deze profielen kun je vervolgens gebruiken om e-mails naartoe te sturen, of in een marketing automation campagne mee te nemen.

Een voorbeeld van een eenvoudige profielselectie die je snel kunt maken in CanopyDeploy
Eenvoudig je doelgroepselectie bij elkaar klikken

Drag and drop email templates

In Deployteq is het een fluitje van een cent om e-mails of landingspagina’s in elkaar te klikken. Op basis van de eenvoudige template module sleep je gewoon de gewenste inhoud van je e-mails of pagina’s bij elkaar. Je kunt de templates en de objecten die je er in kunt slepen helemaal tot diep in de code zelf bewerken, om de perfecte ervaring neer te zetten. Ben je niet zo thuis in die code? Geen probleem. Ik kan je ook helpen met het ontwikkelen van een gave template. Dan hoef jij alleen nog maar de blokken erin te slepen. In de templates kun je ook enorm veel personalisatie-mogelijkheden toepassen. Via de drag-and-drop editor kun je variaties instellen met slechts een paar muisklikken. En voor de echte ‘nerds’ (zoals ik) kun je ook zelf aan de slag met de Smarty programmeertaal.

Een screenshot van een e-mail die bewerkt wordt via de eenvoudige drag-and-drop e-mail editor.
Eenvoudig je e-mails bij elkaar slepen en aanpassen via een drag-and-drop template

De campaign designer van Deployteq

Van alle functionaliteiten is de campaign designer toch wel mijn favoriet. Ik zeg tegen klanten en collega’s altijd “Als je jouw gewenste flow op papier kunt uittekenen, dan kunnen we hem bijna altijd ook maken in Deployteq”. Geen verkooppraatje, maar gewoon de waarheid. Op hele intuïtieve wijze en met meteen begrijpelijke objecten sleep je zo een hele flow bij elkaar waarin allerlei acties elkaar opvolgen. Van enorm eenvoudige campagnes zoals bijvoorbeeld een verjaardagscampagne tot aan enorm uitgebreide leadgeneratieflows. Alles zet je ook met heel beperkte technische kennis zo in elkaar.

Een screenshot met een voorbeeld van een flow die gebouwd is in de Campaign Designer van Deployteq.
Voorbeeld van een Campaign Designer flow

“Als je jouw gewenste flow op papier kunt uittekenen, dan kunnen we hem bijna altijd ook maken in Deployteq”

De Deployteq Store

In de Store kun je heel veel maatwerk installeren in een paar tellen. Zo kun je echt letterlijk in 10 seconden een webhook maken om Deployteq te koppelen met een ander programma. Maar ook vind je hier diverse andere objecten, zoals integraties met andere bekende software zoals Pega Marketing, Magento, Facebook Lead Ads en Salesforce. Ook kun je hier extra modules voor je eigen Deployteq-omgeving vinden zoals bijvoorbeeld de optie om Countdown timers in je e-mails te kunnen plaatsen. Een object waarmee je kortingscodes kunt laten sturen naar je klanten. Of een module om te zorgen dat je bijlages bij je e-mails mee kunt sturen. En nog veel meer. Staat wat jij zoekt er niet tussen? Dan kun je ook makkelijk een feature request indienen om dit alsnog beschikbaar te krijgen.

Een screenshot van een deel van de mogelijke uitbreidingen aan CanopyDeploy via de Store.
Opties in de Deployteq Store als op 16 november 2022

Rapportages, dashboards en statistieken

In Deployteq zelf is een rapportage per e-mail te vinden. Daarop staan diverse belangrijke cijfers en statistieken. Die is te downloaden als CSV of PDF. Hoef je zelf geen rapport meer te schrijven voor je manager. Ook zit er een uitgebreide dashboard-module in. Daarin kun je per campagne, doelgroep of tijdsperiode een dashboard laten genereren. Die vul je met eenvoudig in je campagne te plaatsen checkpoints.

Enige nadeel misschien is dat je hier niet eenvoudig van een campagne die langere tijd loopt, deze maand kunt vergelijken met vorige maand. Deze gegevens zijn overigens wel te exporteren en te verwerken in bijvoorbeeld Excel of Google Data Studio. Maar je kan ook eens gaan praten met Kevin Steba van SEINō. Zijn software werkt namelijk heel goed met Deployteq. Daarin kun je wél alles met elkaar vergelijken wat je maar wil. Ook koppel je daar eenvoudig je Google Analytics cijfers aan de e-mailcijfers en krijg je alle informatie op één plek.

Een screenshot van een dashboard zoals je deze eenvoudig kunt samenstellen in de Analytics module van CanopyDeploy.
Een voorbeeld van een rapportage uit de Analytics module

Nederlandstalige support

Een ander groot voordeel van Deployteq ten opzichte van veel andere e-mailmarketingprogramma’s, is dat het een Nederlandstalige supportafdeling heeft. Ik heb ook met diverse andere systemen gewerkt. Dus ook gezien hoeveel voordeel dat heeft. Als je aan een Nederlandssprekend iemand kunt uitleggen wat je bedoelt, gaat dat (met alle respect) toch net wat makkelijker dan aan een slecht Engelssprekende callcenter agent aan de andere kant van de wereld. Bovendien word je altijd heel snel geholpen. Wanneer je met mij werkt kan je met je supportvragen natuurlijk ook altijd bij mij terecht.

Deliverability en authenticatie

Binnen Deployteq zijn diverse authenticatiemogelijkheden mogelijk om te zorgen dat jouw e-mails worden afgeleverd. Ook Deployteq werkt zelf hard aan de reputatie van de e-mailservers. Om jou zo het best mogelijke resultaat te kunnen bieden. Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor de datakwaliteit van je database. En voor de relevante, activerende content die je stuurt. Alle andere factoren die meespelen op gebied van deliverability zijn in zeer goede handen.

Mijn Deployteq kennis inzetten voor jouw doelstellingen

Ik kan nog hele pagina’s volschrijven met wat er allemaal kan in Deployteq. Ook heb ik veel voorbeelden van gave campagnes en oplossingen die ik hierin heb gebouwd. Maar dat laat ik je liever gewoon zien. Wil jij samen met mij met Deployteq aan de slag? Daag mij dan uit en neem contact met me op. Ik kijk graag met jou naar de mogelijkheden.